Förgyll din baby shower med choklad

17 feb 2019
by david
Comments are closed

De läckerheter som går att skapa med hjälp av choklad är oändliga; sällan har en produkt använts till att åstadkomma så lyckade kreationer i mängder av sammanhang som just choklad. Det är dessutom något som fungerar som både lördagsgodis och lyxiga presenter – samt vid olika event som baby shower, födelsedagskalas och liknande. Här ska vi titta på hur man kan förgylla sin baby shower genom att låta chokladen få en framträdande roll. Det finns mycket man kan göra både vad gäller chokladpresenter och dekorationer i just choklad.

Till att börja med är det trevligt att ge gästerna en gåva; eftersom du som anordnare av din baby shower själv får så mycket presenter kan det kännas roligt att ge något tillbaka. Vad passar då bättre än en liten ask med väl valda chokladpraliner? Det här är sällan något man tänker på att köpa till sig själv, vilket gör det till en mycket uppskattad gåva. Självklart räcker det med några få praliner; det är inte mängden som är viktig här utan gesten i sig. En sådan present kan gästerna få att ta med sig hem. Du kan dessutom bjuda på choklad på själva festen, i form av tårtor, bakelser, praliner, småkakor och annat gott som du kan komma på.

Var inte rädd för att vara lite lekfull när du planerar en baby shower; testa att skapa dina egna chokladkreationer genom att smälta chokladen och sedan antingen forma den eller använda den att doppa godsaker i. Ditt skapande kan du använda både till sådant som är tänkt att ätas, eller också som rena dekorationer för att göra din baby shower till ett personligt och kul event som alla kommer tala om långt efteråt. Möjligheterna att arbeta med choklad är många – det gäller bara att våga ta ut svängarna och använda sin fantasi.

Ett tips är att arbeta med choklad i olika färger; choklad behöver definitivt inte vara brun eller vit utan här finns möjlighet att experimentera med andra färger för att skoja till det lite. Om du så önskar kan du exempelvis använda dig av de i sammanhanget populära kulörerna ljusblå och rosa, där du kan låta allt från tårtan till dekorationerna gå i den färgen.

För att göra sammankomsten ytterligare lite mer livlig, kan du anordna en variant av skattjakt i lokalerna där gästerna ska leta efter chokladförmål som du i förväg gömt på väl valda platser. Att leta efter godsaker är absolut något som även vuxna uppskattar! En rolig lek kan också vara att lägga ut ett antal blöjor på rad, där det finns en chokladpralin gömd i eller under en av blöjorna och där gästerna får gissa var pralinen finns. Plocka fram lekfullheten och ha en riktigt rolig baby shower!

Choca.nu © 2024
PandoraBox