Vit choklad

31 aug 2020
by david
Comments are closed

Vad är vit choklad egentligen? Det är konfektyr som inte innehåller de delar av kakaobönan som används för att göra vanlig choklad. Närmare bestämt är det de solida, bruna delarna av kakaobönan som används för vanlig choklad. Till vit choklad används kakaosmör. Till skillnad från vanlig choklad innehåller vit choklad inget koffein eller teobromin. Det sistnämnda är för övrigt det ämne som gör att choklad är giftigt för hundar och katter.

Nu innehåller vit choklad inte enbart kakaosmör. Kompositionen blir komplett med socker och mjölkpulver. Oftast innehåller den vita chokladen faktiskt mer av de senare än det förra. Enligt EU-regler måste vit choklad dock innehålla minst 20 % kakaosmör för att det ska få kallas för vit choklad. Förutom det måste den också innehålla en viss mängd av socker och mjölkpulver.

Tänk på tandhälsan när du äter vit choklad

Vit choklad är knappast lika omtyckt som den mörka motparten, men den har ändå sina fans. Inte minst bland människor som tycker om sötsaker i största allmänhet. Om du hör till dem så vet du förstås att det blir extra viktigt att du håller efter dina tänder. Men tycker du om kaffe, choklad och annat gott vet du säkert också att det inte spelar någon roll hur noggrann du är. Förr eller senare är risken stor att dina tänder blir missfärgade. En sida som kan vara bra i det läget är BästTandblekning.se, där kan du jämföra bland olika aktörer som erbjuder tandblekning. Ett enkelt sätt att hitta ett alternativ som passar bäst för dig. Så kan du unna dig lite mer.

Vit choklad spelar oftast andrafiolen

Vit choklad används till exempel till det inre lagret i Kinderägg, som vi skrev om här, och det är för det mesta på det sättet den vita varianten används. Den spelar sällan huvudrollen i det godis och de bakverk det används till. Betydligt mer vanligt är att den får spela rollen av ett dekorativt element. Det gör sig väl som ett kontrasterande element till vanlig mörk choklad. Med det sagt spelar vit choklad en viktig roll när det används. Användningsområdet är dock inte bara dekorativt. På grund av den vita chokladens höga fettinnehåll bidrar den också med textur.

Choca.nu © 2024
PandoraBox