Kan choklad vara ett substitut för sex?

02 aug 2017
by david
Comments are closed

 

Det har debatterats flitig huruvida chokladen faktiskt kan ersätta njutningen av sex eller inte. Många kvinnor är fullkomligt galna i choklad och ofta hör man dem säga att de gärna äter choklad om de är singlar, eftersom det till en viss del kan ersätta den sexuella njutningen. Om de menar allvar eller inte återstår att se och man kanske inte ska gå så långt som att säga att choklad ersätter sexuell tillfredsställelse eller är ett verkligt afrodisiakum.

Vad som står klart är att choklad har en bevisad effekt på kynnet. Dessutom har det visat sig att choklad även är bra för hälsan och att människor som äter ca 100 gram mörk choklad om dagen av god kvalitet på längre sikt får starkare hjärta och bättre blodcirkulation.

Så kanske ligger det något i det hela ändå. Men förmodligen handlar det helt enkelt om att choklad är hälsofrämjande och samtidigt mycket gott att äta och vem blir inte lyckligare då? Men samma frigörelse av lyckohormoner kan även skapas på andra sätt i livet, förutom under det sexuella mötet.

Choca.nu © 2024
PandoraBox