Gör ditt eget chokladgodis

13 apr 2022
by david
Comments are closed

Vad som är så fascinerande med choklad är att den är så otroligt mångsidig. Förutom en oändlig variation av chokladkakor används choklad i desserter, muffins och bakade kakor, chokladlikör och chokladdrycker, olika typer av godis samt choklad som skulpterats av en konditor. Svenskar äter stora mängder av köpt choklad i olika former men vi kan även använda choklad för att göra eget chokladgodis. Det finns massor av olika godisrecept online och att göra chokladgodis är inte bara enkelt utan dessutom en rolig och uppskattad aktivitet för hela familjen.

Tempererad choklad

Tempererad choklad används för tårtor och att doppa godis i så att det får en fin och blank chokladyta. Många tror att det är svårt och komplicerat att temperera choklad men inget kunde vara mer felaktigt. Det finns många olika recept online för hur du kan gå till väga. Två viktiga faktorer för att lyckas med tempererad choklad (oavsett vilken teknik du använder) är att du använder chokladkakor av god kvalitet och att chokladen hackas ordentligt. Kom ihåg att chokladen ska smältas och får absolut inte koka. Ett enkelt och kul tips för dig som inte själv vill göra kolan som ska doppas är att köpa färdig fudge eller kola i affären. Doppa sedan kolan i din hemgjorda tempererade choklad. Enkelt, snabbt och gott chokladgodis som alla kommer att älska.

Kvalitetstid

För föräldrar är det viktigt att kunna spendera kvalitetstid med sina barn. Att göra chokladgodis hemma tillsammans med barnen är ett bra exempel på detta. För yrkesverksamma föräldrar är det är alltid svårt att få tiden att räcka till. Därför kan det vara en god idé att låta någon annan ta hand om städningen hemma som exempelvis företaget Vardagsfrid. Med Vardagsfrid kan du som bor i Stockholm, Uppsala, Norrtälje eller Västerås få hjälp med utmärkt hemstäd samt en ordinarie städare till bra pris. All hemstädning som utförs av Vardagsfrid är Svanenmärkt och företaget strävar givetvis efter att vara så klimatvänligt som möjligt. Personalen som sköter din hemstädning jobbar i enlighet med Vardagsfrids sekretessavtal samt Svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner. Om du vill ha RUT på fakturan kommer Vardagsfrid sköta administrationen med skatteverket.

Recept för chokladgodis

Det finns gott om snabba och enkla recept för alla olika typer av chokladgodis. För det mesta brukar det ta mellan femton till tjugo minuter innan godiset är färdigt. Variationen av recept är oerhört stor och det finns recept för chokladgodis utan socker, chokladgodis med salt och nyttigt chokladgodis samt mycket mer. Även om många recept syftar till julgodis finns det inget som hindrar en från att göra chokladgodis när som helst under året. Var inte rädd att äta mycket choklad eftersom det faktiskt är nyttigt för både kropp och sinne. Choklad innehåller serotonin som kommer att få dig på gott humör och flavonoider som motverkar hjärt- och kärlsjukdomar. Choklad ökar ämnesomsättningen, minskar både blodtryck och kolesterol samt innehåller större mängd antioxidanter än blåbär och frukt. Tyvärr gäller dessa nyttiga effekter mörk choklad som har en kakaohalt över 65 procent. För att uppnå de positiva effekterna bör du äta mellan en till tre chokladbitar per dag. I vilket fall som helst innebär det att det att det inte är helt onyttigt att äta choklad plus att all choklad kommer ge dig mer energi och ett gladare humör.

Choca.nu © 2024
PandoraBox