Baka med choklad

10 mar 2021
by david
Comments are closed

Choklad har sedan den populariserades varit en vanlig smaksättning när det kommer till bakning. Att baka med choklad är både gott och enligt en studie av Melbourne University så kan en daglig dos av choklad minska risken av hjärtinfarkt. Det finns många bra sätt att baka med choklad och behöver du tips och inspiration så är det här inlägget fyllt av tips på hur du kan baka med choklad.

Tårtor

I Sverige tänker de flesta att en tårta helst ska vara av marsipan och ska smaka vanilj och sylt. Att baka med choklad kan därför vara ett tips om du vill variera dig lite. Du kan baka tårtor som enbart är smaksatta av choklad i olika former eller ha en kräm eller grädde som smakar choklad. Om du inte känner för att stå och baka en hel tårta själv finns det företag som kan göra det åt dig. Ett exempel på det är Dintårta som gör snygga och goda tårtor efter ditt önskemål.

Bakverk

Om du är sugen på att baka med choklad så finns det massor av olika bakverk som du kan prova på att göra och här är några exempel:

Kladdkaka eller brownie

En kladdkaka och en brownie är i princip samma sak. Enda skillnaden är att vi i Sverige gör kladdkakor i formar medan en brownie skärs upp i fyrkantiga bitar. Det behövs inte så många ingredienser och för att få smeten att smaka choklad kan du använda dig av kakaopulver eller smälta blockchoklad.

Muffins eller cupcakes

Muffins bakas i små formar och äts portionsvis. Ett förslag är att baka muffins med smaksättning av kakao och sedan göra dem till cupcakes. Om du är extra sugen på choklad kan du göra en frosting med smak av choklad.

Kakor

Förutom att du kan göra bakverk och tårtor med smak av choklad kan du också göra kakor. Fördelen med kakor är att de är mindre, lättare att ta med sig och inte lika mättande som andra bakverk. Det finns ett flertal olika recept med smak av choklad. Till exempel klassiska chokladsnittar eller de något mer amerikanska kakorna som kallas för cookies. Cookies är mer sega i mitten och kan vara lite större än den klassiska småkakan. En typisk amerikansk kaka är chocolate chip som är en kaka med chokladbitar.

Chokladbollar

Sist men inte minst har vi chokladbollen. Det här är den enda kakan som inte kräver att den gräddas i ugnen utan du kan slänga ihop den och äta den på direkten. Chokladbollen har funnits i Sverige sedan 1943 och har en egen dag som infaller den 11 maj.

Choca.nu © 2024
PandoraBox