Roliga chokladmässor att gå på i Europa

20 okt 2017
by david
Comments are closed

Idag finns det mässor för nästan allting och några av de mässor som drar till sig flest besökare är chokladmässorna. På dem kan du gå i timmar och botanisera bland världens alla chokladtillverkare och specialister. Och inte nog med det! Många chokladmässor tillägnar även en del till konstnärliga evenemang som modevisningar av kläder tillverkade helt i choklad, konstverk och statyer av choklad samt en massa annat kul för alla som vill upptäcka nya uppfinningar som har med choklad att göra. I den här lilla artikeln kan du läsa om några av världens mest kända chokladmässor som du kan gå på om du skulle vara i faggorna.

Paris Salon de Chocolat – Porte de Versailles

Om du befinner dig i Paris i början av oktober så ska du definitivt bege dig till Porte de Versailles alldeles vid la Périférique i södra Paris. Där finns det stora mässhallar som ställer ut allt möjligt. I oktober går den stora chokladmässan av stapeln och för ca 15 Euro kan du gå in och provsmaka, köpa på dig och samtidigt se uppvisningar med choklad. Avsätt gärna en hel dag för detta är helt underbart att se (och smaka med för den delen).

Le Salon de Chocolat i Bryssel

Självklart ska man passa på att besöka chokladmässan i chokladens huvudland Belgien om man befinner sig där i mars månad. Där kan man botanisera bland lyxchoklad, konstverk i mängder, modeshower och konditorer från världens alla hörn, allt samlat på 8000 kvadratmeter.

Bak-och chokladfestivalen i Älvsjö

Även i Sverige har vi en chokladmässa. Den heter Bak-och chokladfestivalen  och slår upp portarna varje år i oktober, ungefär samma dagar som mässan i Paris. Här kan du njuta av dryck, bakverk och praliner i mängder och det hålls även tävlingar som Årets konditor eller den skojiga Marsipanverkstan för barn.

Choca.nu © 2024
PandoraBox