Bästa kombon – choklad och knäcke

06 sep 2022
by david
Comments are closed

Det finns många intressanta och minst sagt otippade smakkombinationer såsom broccoli och choklad eller till exempel choklad och knäckebröd. Men säg hur kan något av det mest nyttiga och något av det mest onyttiga utgöra ett så perfekt giftermål? Många säger att motsatser dras till varandra, så varför inte…

Är knäckebröd svenskt?

Är knäckebröd svenskt, är det många som frågar sig. Svaret på den frågan är faktiskt ja, knäckebröd är från början helt och fullt ett svenskt fenomen. Men “Är knäckebröd svenskt? med choklad” är en annan fråga. Man vet inte riktigt varifrån det receptet härstammar men faktum är att det finns en rad kombinationer där knäcke och choklad ingår.

Chokladdoppat knäcke

Prova att göra det enklaste av det enklaste, nämligen att ta ditt favoritknäckebröd och doppa det i choklad, gärna mörk. Det fiberrika knäcket passar bättre med en mörkare choklad än mjölkchoklad men ibland kan du dock prova en vit choklad för att få en verklig kontrast. Den vita chokladen har en lite annorlunda smak än mjölkchoklad och rimmar därför bättre med det fiberrika knäcket. Välj gärna ett riktigt grovt knäcke och inte det där vita knäcket med vallmofrön. Knäcke med sesamfrön kan dock gå hem med den mörka chokladen. Välj gärna ett salt bröd då salt och choklad smakar underbart tillsammans.

Chokladkakor med knäckesmulor

Du vet, de där krispiga chokladkakorna med smulor eller nötter eller kanske kex i mitten är ju så goda. Byt ut kexen eller kaksmulorna mot ströbröd med knäcke istället. Det ger en speciell smak men tar inte bort det söta från bakverket. Glasera gärna chokladkakan med chokladglasyr i efterhand så blir den ännu godare. Det som är hemligheten är att inte göra bakverk alltför söta och det är faktiskt något som anses väldigt svenskt, precis som morotstårta och havrekakor. Så om någon frågar dig nästa gång “Är knäckebröd svenskt?” så kan du svara ja, men du kan också addera att ditt bakverk med choklad och knäcke som inte är alltför sött utan precis “lagom” (ett annat svenskt ord), är lika svenskt som själva knäcket. Så passa på att njuta, det kommer fler och fler recept med mixen choklad och knäckebröd.

Choca.nu © 2024
PandoraBox