Choklad – den ultimata gåvan

02 feb 2019
by david
Comments are closed

Choklad har ofta setts som den ultimata gåvan att ge till sin dejt eller till sin partner – speciellt om din partner tillhör det kvinnliga könet. Att ge bort en liten röd ask med ett vackert sidenband och ett inre som får både hjärtat och gommen att smälta av lycka, tillhör vanligheterna världen över. Trots att choklad är den typiska gå bort-presenten och att många kanske tycker det känns lite småtrist och uttjatat att köpa samma sak år ut och år in, är chokladasken alltid en uppskattad gåva. Den är perfekt om du har idétorka beträffande presenter, och tycker mottagaren inte om chokladen, kan du ändå vara säker på att den kommer till nytta i någon mån – genom att ätas upp av en familjemedlem eller av arbetskamraterna under fikapausen på jobbet.

Kärlek och choklad – lagom till Alla Hjärtans dag

Då kärlek, sex och choklad gärna går hand i hand, så är en ask lyxiga chokladpraliner en utmärkt gåva som en Alla Hjärtans dag present, som du även kan komplettera med vackra underkläder eller en romantisk middag. Se bara till att inte vara så fantasilös genom att ge bort en vanlig Aladdinask som blivit över från jul. En Alla Hjärtans dag-present ska vara dyrare, finare och mer smakfull än så. Fin choklad ska inte ätas – den ska avnjutas till fullo.

Annorlunda choklad – varva den traditionella presenten med lite omväxling

Många menar att choklad är kvinnans afrodisiakum, men män kan vara lika förtjusta i den bruna massan. Dock kan du idag finna varianter av den traditionella chokladen som kanske lämpar sig bättre för män. Vad sägs till exempel om chokladpraliner med ölsmak eller en guldpralin med smak av caffe latte? Det experimenteras vilt på choklad och nya smaker, så vill du överraska någon med en alldaglig present så är choklad i ny tappning en perfekt idé. Ett annat roligt tips till en man, är att köpa en cigarr med smaksättning av choklad.

Chokladogram

Att skicka en spirande blomsterbukett till en kär vän är både vanligt och högt värderat av mottagaren. Men som en annorlunda gest till chokladälskaren, kan du istället skicka favoritchokladen med ett chokladogram, det vill säga ett chokladbud som istället för ett dussin rosor, levererar en smaskig chokladask direkt till dörren. Du kan även välja tillval som extra presenter och olika hälsningar som kommer med asken. Choklad behöver inte begränsa sig till kärleksgåvor. I den mån du känner en person som är fullkomligt tokig i chokladpraliner, så kan en uppmuntringspresent, tackgåva, vänskapsgåva och en lyckönskning också bestå av choklad.

Dekorerade och handgjorda praliner är minst lika vackra att beskåda som en blombukett och kan vara en utsökt och ätbar ersättare till de vanliga tulpanerna eller rosorna i vasen på bordet.

Choca.nu © 2024
PandoraBox