Choklad i olika sammanhang

29 Dec 2018
by david
Comments are closed

Choklad är verkligen en produkt som många tycker om. Denna finns runt om över hela världen och den används på olika sätt, i olika sammanhang. Vi ska gå igenom lite hur och när denna kan användas, för choklad är ett ord som dyker upp titt som tätt hos många människor.

Choklad i matlagning

Det är inte alla som är bekanta med detta eller som har provat det, men choklad är en populär råvara i många kök. Förutom som smaksättare så ger choklad människokroppen en dos av bland annat antioxidanter, järn och magnesium.

I det mexikanska köket så är choklad något som används väldigt mycket och detta för det mesta till kyckling och kött. Till dessa så förhöjer chokladen smaken och ger en intressant eftersmak. Det kan vara svårt att identifiera smaken i maten, istället blir det en smak som kan väcka nyfikenhet runt bordet.

Choklad i parfym

Parfymer innehåller många olika ingredienser och aromer. Dessa kan vara svårt att urskilja om det inte är en stark arom av en specifik ingrediens. Vanilj kan vara ett lätt ämne att utkristallisera, andra ämnen kan vara desto svårare. En känd modeskapare som ofta har en gnutta choklad i sina parfymer är hugo boss parfym som är etablerade runt om över hela världen. Dessa dofter finns i många olika utgåvor, flera av dem har choklad i sig, vilket ger en intressant doft.

Choklad i dryck

Att tillsätta choklad i olika drycker är något som är väldigt populärt, både hos tillverkare och av dem som dricker. Varm choklad har nog inte undgått någon, denna görs allra bäst av mörk choklad eller kakao. Det finns även choklad att tillsätta till kaffe, för den som är nyfiken på en annan arom i kaffet. Även i teer finns med smak av choklad.

Alla dessa drycker är något som går att finna på många olika platser i världen. Det är en råvara som det kan experimenteras mycket med och detta på olika sätt.

Choklad i bakverk

Inte helt oväntat så är choklad ofta något som är mest populärt i bakverk. Bakverken kan variera i det oändliga och så även vad som går att göra med chokladen. Det kan skapas bakelser som helt är inriktade på choklad men även delar av bakelserna. Ibland finns det bakverk utan choklad i sig men som istället har använts enbart till dekoration.

För den som vill använda choklad som dekoration kan göra detta genom att temperera chokladen. Det innebär att chokladen smältes ned till en viss temperatur och sedan låter sig kallna igen, för att sedan värmas upp på nytt. När processen är klar kan sedan chokladen formas och göra sig hållbar på ett fint och glansigt sätt i rumstemperatur.

Choca.nu © 2024
PandoraBox